Wild Grid

Wild Grid

1-3/05/2015

Wat doe je nu? riep zijn vrouw toen ze hem de papieren door de versnipperaar zag jagen. 

 

 

De groepstentoonstelling Wild Grid was een cross-over tussen beeldende kunst en experimentele strip. Ik presenteerde er een kortverhaaltje over een schrijver die er niet toe komt het verhaal op te schrijven van zijn grootvader die het concentratiekamp overleefde. De collage van negen identieke vierkanten bestond uit de versnipperde pagina's van het dagboek van Anne Frank (in siliconen geperst), haar portret in houtskool, een zwartgelakt paneel en een verluchtingsrooster. Het op het eerste gezicht onschuldige roostertje krijgt hier plots een sinistere betekenis, en ook het zwarte vlak en de houtskool krijgen een zware lading door de context. Ik hing het werk op in een zijkamertje van het oude fabrieksgebouw waar de tentoonstelling plaatsvond.

Beelden spreken nooit direct tot ons, we 'lezen' ze vanuit onze eigen achtergrond en vanuit de context waarin ze worden gepresenteerd.

Kunstenaars:

Bram Algoed / Dominique Colpaert / Sébastien Conard / Pjotr Cornelis / Pieter Coudyzer / Maarten De Saeger / Thijs Desmet/ Ben Gijsemans / Gerard Herman / Marleen Kappe / Tom Lambeens / Benjamin Monti / Pollet & Pollet / Pieter Rosseel / Leslie Saurus / Liesbeth De Stercke / Pieter Vandenabeele / Dieter VDO / Tania Verhelst / Joris Vermassen / Martha Verschaffel